Köp kontaktlinser hos Växjö Syncentrum

Kontaktlinser i Växjö

Kontaktlinser ger dig en stor frihetskänsla och en flexibilitet du antagligen inte känt tidigare. Känslan av att vara rättsynt igen efter att kanske burit glasögon ett tag och dessutom friheten att inte vara begränsad av sina glasögon.

Tänk att starta dagen med att sätta på sig sina nya ögon och se sig i spegeln utan glasögon. Ingen förminskning eller förstoring av ögonen som annars kan kännas lite besvärligt. Eftersom kontaktlinserna sitter direkt mot ögats tårfilm tar man faktiskt bort den annars lite jobbiga förändringen med förstoring eller förminskning av bilden. Allt känns perfekt igen!

Kontaktlinser är varken krångligt eller svårt att sköta längre. En del kanske redan provat för några år sedan och upplevde det då lite bökigt. Idag är det otroligt enkelt.

Det finns många olika typer av linser och material, både mjuka och stabila (halvhårda). Mjuka linser är det som är vanligast, de är lite bekvämare att ha på ögat.

Endagslinser

Endagslinser

Endagslinser används under en dag och sedan kastar du dem.
Fördelen är att du alltid har nya fräscha linser och slipper all rengöring.
Perfekt om du bara vill ha linser vid enstaka tillfällen, t.ex. vid idrott eller fest.

Månadslinser och Två-veckorslinser

Månadslinser är den vanligaste formen av kontaktlinser. De används under en månad, och du plockar ut dem på kvällen och rengör dem innan de läggs i ett linsetui över natten.
Två-veckorslinser bygger på samma princip, men du kastar dem efter två veckor.
Det finns även månadslinser i nyare silikonmaterial som du kan sova med och använda dygnet runt i en månad.

Halvårslinser

Halvårslinser är inte så vanligt längre, men kan för vissa synfel vara ett bra alternativ. Det krävs lite mer rengöring, eftersom du använder halvårslinserna under en längre period.

Ju tätare du byter en lins, desto hälsosammare är det för ögonen.

Nästan alla kan faktiskt bära kontaktlinser utan problem. Ögonen är dock olika på människor och därför behövs det en individuell tillpassning av rätt material och form efter dina förutsättningar. Närsynt, översynt, astigmatisk eller ålderssynt spelar ingen roll längre.

Du tillsammans med Din optiker diskuterar fram ett lämpligt alternativ för just Dina ögon.

Välkommen till ett friare liv!