Solglasögon

Vi har även solglasögon med styrka från Rodenstock till paketpris.

Paketpris från Rodenstock:

Enkelslipade från 1795:-

Progressiva från 3260:-

Välkommen in så berättar vi mer!

Vår hud har förmågan att reparera och ersätta skadade celler, men här står ögat sig slätt då ögat inte har den förmågan. Därför är det mycket viktigt att redan i unga år skydda ögonen för de starka solstrålarna. För stark exponering när man är ung kan ge ögonskador långt senare i livet. Ögonskador som hade kunnat undvikas genom solglasögon, klarglas eller färgskiftande glas med 100 procentigt uv-skydd.

Det är inte bara på sommaren som du behöver skydda dina ögon, utan året runt utsätts dina ögon för uv-strålning. Även den dag det är molnigt.

Men det är inte bara långsiktigt som solstrålarna kan skada utan även direkt. Genom att utsätta oskyddade ögon för starkt reflekterande solljus i exempelvis skidbacken, på segelbåten eller på en solstrand på varmare breddgrader kan du lätt drabbas av snöblindhet.

Du får då helt enkelt brännblåsor på ögonen. En åkomma som gör ordentligt ont men som är enkel att skydda sig mot och som oftast ger med sig efter 12 till 14 timmar.

Så tänk på att alltid ha ett fullgott solskydd när du vistas utomhus, det gynnar dina ögon på både kort och lång sikt. Försäkra dig även att dina glasögon/solglasögon har ett 100-procentigt uv-skydd. Både mot UVA- och UVB-strålning.

Solglasögon utan UV-skydd kan vara sämre än inget skydd alls då de mörka glasen får pupillen att öppna sig och därmed låter det vara fritt fram för de farliga strålarna.

Till alla våra clipon får du ett stilsäkert canvas-fodral på köpet. Det är ett perfekt sätt att hålla reda på bågarna när du är ute på höstpromenad i svampskogen eller bara sitter i bilen.

Se gärna clip-on på http://clipon.se/